Čečenski predsednik: Mi smo pešadija Vladimira Putina

0

Beta/AP/M. S.
Čečeni spremni da brane Rusiju, njenu stabilnost i granice
 

"Mi smo pešadija Vladimira Putina, to treba ceo svet da zna", rekao je Kadirov u govoru pred 20.000 pripadnika čečenskih snaga reda, naoružanih i u kamuflažnim uniformama, okupljenih na velikom stadionu u Groznom, prenela je ruska televizija.

"Već 15 godina Putin pomaže našem narodu! Sada mi pozivamo ruskog lidera da nas smatra svojim specijalnim pukom dobrovoljaca, spremnih da brane Rusiju, njenu stabilnost i njene granice", kazao je on.

"Amerika i Evropa pokrenule su ekonomski rat protiv Rusije i pokušavaju da izazovu haos, paniku i masovne nemire u zemlji", dodao je Kadirov.

Kadirov je rekao i da je "ruski narod ujedinjen oko svog lidera", a da "čečenski narod zauzima jedno od glavnih mesta u okviru tog jedinstva".

Krajem maja, ukrajinski mediji objavili su da stotine Čečena učestvuje u borbama protiv ukrajinskih snaga na severu Ukrajine na strani proruskih snaga.

Kadirov je tada negirao da u borbama učestvuju pripadnici regularnih snaga te republike, ali je priznao da u redovima proruskih separatista ima desetak čečenskih dobrovoljaca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here