Kompletan tim Cedevita Olimpije moraće u izolaciju.

To je epilog situacije iz meča sa Krkom kada je jedan igrač u poluvremenu saznao da je dobio pozitivan rezultat na testu na koronavirus, ali je meč ipak odigran do kraja.

Ljubljanski klub je danas potvrdio da je nakon razgovora sa čelnicima Nacionalnog instituta za javno zdravlje dogovoreno da ekipa sledećih 10 dana bude u izolaciji.

– Nažalost, kompletan tim će biti u izolaciji 10 dana. Znali smo da će koronavirus kad tad pokucati i na naša vrata, ali se to nažalost dogodilo već nakon dve takmičarske utakmice u novoj sezoni. Trenutno, naš glavni cilj je da igrači i stručni štab ovaj period provedu u skladu sa preporukama i regulacijama, ali ovo je tužna vest za naš klub jer će meč u Evrokupu biti registrovan službenim rezultatom u korist Burse. Iako smo imali potreban broj igrača za ovaj meč slovenački propisi nam ne dozvoljavaju da igramo ovaj meč. Apelujemo na odgovarajuće strukture u državi da u ovakvim slučajevima samo zaražene sportiste pošalju u izolaciju, a da ostali, uz negativan test, mogu da nastave sa treninzima. Cedevita Olimpija će nastaviti da čini sve za promociju slovenačkog sporta na najbolji mogući način, izjavio je Davor Užbinec, direktor Cedevita Olimpije.

Veliko je pitanje da li će Cedevita Olimpija biti spremna i za meč ABA lige narednog vikenda (subota, Primorska), ali i za meč trećeg kola EK koji igra u naredni utorak protiv Gran Kanarije, s obzirom da i ta dva meča padaju u vreme obaveznog desetodnevnog karantina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here