abaliga.com
Srpski košarkaš Zoran Simonović u dresu Cedevita Olimpije

Košarkaški klub Cedevita Olimpija razočaran je vođstvom regionalne ABA lige, prenosi Večernji list.

Ovaj hrvatski medij navodi da ljubljanska ekipa čak razmišlja da ne odigra derbi meč 20. kola protiv Crvene zvezde u Beogradu.

Naime, čelnici slovenačkom tima su nezadovoljni time što im rukovodstvo ABA lige nije odgovorilo na žalbu upućenu nakon poraza od Mornara kod kuće.

Oni su pismo poslali na osam adresa (predsednik ABA lige, dva potpredsednika, direktor, sportski direktor, komesari za delegiranje sudija, predsednik sudijske komisije, sekretar sudijske komisije).

U Cedevita Olimpiji nisu bili zadovoljni suđenjem u meču sa Baranima, pošto je baš u tom duelu viđena nesvakidašnja situacija, kada je trener crnogorske ekipe Mihailo Pavićević rekao:

“Oni su u bonusu, a mi imamo sudiju. Nemojte da šutirate trojke, idite na prodor, dobićemo bacanja”, rekao je Pavićević prilikom tajm-auta u završnici tog duela.

Jedan od trojice arbitara sa tog meča, Hrvat Hordov, delegiran je i za meč u dvorani Aleksandar Nikolić.

Večernji list piše da Cedevita Olimpija o neizlaženju na parket beogradske hale ne razmišlja zbog sudije, već zbog narušenog intergriteta lige.

Njihovi izvori bliski ABA ligi su rekli da su Ljubljančani zapravo zakasnili da pošalju prijavu u vezi sa mečom protiv Mornara i  da na ovaj način žele da izvrše pritisak na sudije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here