Europska fudbalska federacije (UEFA) ponovila je danas da se obavezala da će Evropsko prvenstvo, koje je zbog pandemije Kovid-19 pomereno sa prošle na leto ove godine, biti održano u 12 gradova prema ranije objavljenom rasporedu.

Čelnici UEFA su se sastali s predstavnicima 12 domaćina organizatora EURO 2020, na rutinskom sastanku kako bi razgovarali o operativnim pitanjima u vezi s turnirom, koji bi trebao da se održi na leto.

– UEFA se obavezala da održi EURO u 12 prvobitno planiranih gradova. EURO je glavno takmičenje reprezentacija u Europi i važan je izvor finansiranja za osnovni i širi fudbalski razvoj – kazao je predsednik krovne fudbalske organizacije “starog kontinenta” Aleksander Čeferin.

Dodao je, prenosi Hina, kako je važno gradovima i vladama domaćinima pružiti što više vremena da formulišu tačnu sliku o tome što će biti moguće u junu i julu.

– Navijači su veliki deo onoga što fudbal čini posebnim, a to vredi za EURO jednako kao i za bilo koju utakmicu. Moramo dopustiti maksimalan prostor da omogućimo njihov povratak na stadione – naglasio je predsednik UEFA.

Iz UEFA su dodali kako sve strane prepoznaju potrebu za fleksibilnošću oko donošenja odluka o aranžmanima za turnir zbog izazova i okolnosti u kojima se gradovi nalaze.

EURO bi trebao da bude održan u 12 gradova domaćini: Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dablin, Glazgov, London, Minhen, Rim i Sankt Peterburg.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here