Foto: Tanjug/AP
Aleksandar Čeferin

Predsednik UEFA, Aleksander Čeferin zaustavio jeosnivanja Superlige Evrope. Na kraju je uspeo da spreči osnivanje ovog takmičenja i u izjavi za kraj godine smatra da je to njegova najveća pobeda ove godine.

Slučaj se ipak nalazi pred sudskim organima i čeka svoj epilog. Mada se većina klubova povukla iz projekta, neki i dalje pokušavaju da proguraju ovu ideju.

– Kraj Superlige, vođen političkom i javnom osudom cele Evrope, naša je najveća pobeda u 2021. godini. Pokušaj sa se kreira zatvoreno takmičenje, čiji je jedini cilj bio da se popune bankovni računi pojedinih klubova, pretio je vrednostima evropskog sportskog modela i misiji UEFA – rekao je Čeferin u godišnjoj poruci.

Kaže da je velika stvar što je u doba pandemije korone organizovano sedam takmičenja i što je učinjen napredak kako u muškom, tako i u ženskom fudbalu. Najavio je da će prihod od Evropskog prvenstva biti pametno iskorišćen.

– U ciklusu 2020/24 775,5 miliona evra prohoda sa Euro 2020 biće raspoređeni u fudbalskoj piramidi. Želja za otvorenim takmičenjem doprinela je osnivanju Lige konferencija. Sada je mesto u makar jednom UEFA takmičenju po sezoni garantovano za svih 55 članica Federacije – zaključak je Slovenca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here