Foto: KK Partizan NIS
Sašo Filipovski

Trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski smatra da njegovu ekipu čeka ‘baš veliki izazov’ u meču protiv Mornara u devetom kolu ABA lige.

Crno-beli u petak putuju u Crnu Goru, gde ih u subotu čeka duel sa Mornarom.

– U Baru nas čeka vrlo neugodan protivnik. Mornar je odlična napadačka ekipa, sa Pulenom, Vajthedom i Nidamom, dobrim u situacijama ‘jedan na jedan’ i pik en rolu. Ima domaćin odlične šutere za tri poena. Moraćemo da budemo pažljivi. Na petici imaju neugodnog igrača, sposobnog da igra levom i desnom rukom. Čeka nas baš veliki izazov, da bismo pobedili potrebno je 40 minuta dobre odbrane i visoka koncentracija, dok u napadu moramo da igramo timski i kontorlišemo skok. Moramo da igramo timski. Daćemo sve od sebe, poštujemo ekipu iz Bara – upozorio je Filipovski.

Ognjen Jaramaz je nedavno počeo da trenira, posle preloma prsta na šuterskoj ruci.

– Kondiciono je odlično spreman. Moji saradnici na planu fizičke spreme su odradili fantastičan posao, ali je Ognjen malo izgubio osećaj za igru i loptu, što ga nervira. Potrebno je biti strpljiv, lom šake ga je izbacio uz ritma. Uporan je, trenira dobro.

Na put neće ni Aleksej Nikolić ni Erik Mika.

– Aleksej Nikolić nije u programu. Operisao je kuk, nije spreman za igru pet na pet. Pokušava, testiraćemo ga… Erik Mika je i dalje bolestan, izgubio je dosta energije, biće i on podvrgnut dodatnim medicinskim testovima.

Partizan je trenutno četvrti na tabeli sa učinkom 4-4, dok je Mornar na trećem mestu sa skorom 6-1. Meč u Baru na programu je od 19 časova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here