Vesti
Deni Vuković

Ljubitelji fudbala u srpskoj zajednici širom Australije navijaće večeras listom za Central koust u velikom finalu fudbalske A-lige, u kojem se Marinerse sastaju sa Melburn Sitijem.

Zasluge za takvu podršku klubu sa Centralne obale pripadaju Deniju Vukoviću, golmanu Marinersa, koji će ove subote uveče imati priliku da postane prvi Srbin koji je kao kapiten podigao šampionski trofej najjačeg australijskog takmičenja otkada nosi naziv A-liga.

Vuković je ove sezone briljirao među stativama i jedan je od glavnih tvoraca velikog uspeha ekipe iz Gosforda. Marinersi su u ligaškom delu takmičenja osvojili drugo mesto, odmah iza premijera lige Melburn Sitija, a takođe, u krugu su ekipa sa najmanje primljenih golova (35 na 26 mečeva), uz Vondererse iz Zapadnog Sidneja, koji imaju najjaču odbranu‚(27 primljenih golova), i večerašnjeg rivala Melburn Sitija (33).

Nekadašnji čuvar mreže Belih orlova iz Boniriga u karijeri već ima osvojenu titulu šampiona Australije, kada je zajedno sa Milošem Ninkovićem i Milošem Dimitrijević bio član šampionske generacije Sidneja iz 2017. godine.

Vuković je bio nadomak titule i 2008. godine, kada je upravo s Marinersima poražen u finalu od Njukasl Džetsa sa 1:0. Vuković je tada i isključen u poslednjem minutu sudijske nadoknade.

Kako kaže, sada ima ogromnu želju da uradi ono što nije uspeo pre 15 godina.

– Iz mog prvog „mandata“ u klubu najviše žalim za tom titulom. Sada ponovo imamo šansu i osećamo da možemo da je iskoristimo. Nadam se da ću ove godine uspeti da pobedim u finalu sa marinersima – rekao je Vuković.

Veliko finale odigraće se u subotu uveče u Sidneju, na stadionu Kombank arena u Paramati, sa početkom u 19.45 po standardnom vremenu istočne australijske obale (AEST).

Ivanović uručuje medalju

Još jedan Srbin će imati važnu ulogu u večerašnjem finalu. Nekadašnji reprezntativac Australije Milan Ivanović uručiće Medalju Džoa Marsdena najboljem pojedincu velikog finala A-lige. Ivanović je nekadašnji igrač Crvene zvezde i Adelajd Sitija, a dres državnog tima Australije noiso je 59 puta. I sam je dobitnik istog priznanja iz finala NSL lige 1993. godine.

Ivanović je i dobitnik Medalje Džonija Vorena za igrača godine u tadašnjoj NSL 1991. Vredno priznanje za ovu godinu pripalo je Kregu Gudvinu, kapitenu Adelajd Junajteda i reprezentativcu Australije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here