EPA-EFE/Yoan Valat
Novak Đoković

Novak Đoković je u finalu Pariza. Srbin je posle velike borbe savladao Stefanosa Cicipasa 6:2, 3:6, 7:6 (7:4) i zakazao odlučujući meč sa Dancem Holgerom Runeom. 

Prvi set je mirno počeo. U prvih pet gemova oba igrača su sigurno čuvala prednost početnog udarca. Kada je Cicipas poveo 30:0 u šestom delovalo je da će se taj trend nastaviti.

Međutim, Novak nije mislio tako. Zaigrao je sjajno Srbin, vezao četiri poena i stigao do prvog brejka. Lako je sačuvao svoj servis gem, a onda još jednom oduzeo servis rivalu za 6:2 u prvom setu.

Sve se promenilo u drugom delu. Novak je poveo 1:0 i imao 0:30 na servis Grka. Od tog trenutka Cicipas je zaigao mnogo bolje. Đoković je ušao u nervozu i počeo da greši.

Cicipas na 2:2 oduzima servis Novaku, kada je iskoristio prvu brejk loptu. Sa druge strane lako je čuvao prednost svog početnog udarca i stigao do 5:3. Još jednom je uspeo da brejkne Đokovića i sa 6:3 poravnava skor na semaforu.

Đoković je propustio velike šanse u trećem setu. Prvo je na 2:2 imao dve vezane brejk lopte, pa ponovo na 4:4. Međutim, Grk se sjajno izvlačio i uspeo da sačuva servis. Stigao je do 5:4 i pritisak je bio na Novaku. Đoković je blistao na svojim servis gemovima i lako uveo meč u taj-brejk.

Napeto je bilo u taj-brejku. Grk je prvi napravio mini brejk i stigao do 4:3, ali je onda Novak vezao četiri poena i ponovo savladao Stefanosa Cicipasa. Bila je to Novakova deveta pobeda, a osma uzastopna u 11 duela protiv Cicipasa.

Đoković je sa Runeom, svojim sledećim protivnikom, do sada igrao samo jednom. Pobedio ga je na US openu 2021. godine. Novak će pokušati da dođe do petog pehara ove sezone, dok mladi Danac juri treći trofej. Taj meč je na programu u nedelju od 15 časova.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here