Foto: Tanjug/AP
FK Čelsi

Fudbaleri Čelsija prvi su finalisti ovogodišnjeg FA Kupa. Plavci su na Vembliju minimalnim rezultatom savladali Mančester siti i obezbedili mesto u finalu.

Igrao se sedmi minut kada je gol Hakima Ziješa poništen zbog ofsajda. U natsavku prvog poluvremena po nekoliko dobrih akcija i prilika na obe strane, a najbolju je imao Čilvel u 19. minutu. Šutirao je iz kaznenog prostora, ali je bio neprecizan.

Na gol se čekalo do 55. minuta. Ovoga puta nije bilo ničega spornog u pogotku Ziješa. Nesebično mu je loptu dodao Timo Verner, a Ziješ je poslao loptu u praznu mrežu.

U nastavku meča oba tima su tražila penal, Siti nakon što je Rahim Sterling pao u kaznenom prostoru što sudija nije ni proveravao, a Čelsi nakon gužve u kaznenom prostoru i situacije u kojoj je lopta zakačila u ruku nekoga od Građana, ali je nakon rekacije VAR odlučeno da to nije kontakt za penal.

Dve dobre prilie za Mančester siti imao je Sterling, ali je u oba navrata bio neprecizan.

Sjajnu akciju istrčao je u nadoknadi vremena uz još lepšu završnicu i gol, ali i ovaj pogodak poništen je opravdano zbog ofsajda. Nepun minut kasnije Kepa Arizabalaga upisao je sigurnu odbranu i sačuvao svom timu pobedu.

Pepa Gvardiolu nakon ovog poraza može da brine i povreda Kevina de Brujnea koji je zamenjen na samom početku drugog poluvremena.

Čelsi se tako u finale plasirao drugu godinu za redom, a četvrti put u poslednjih pet godina. Prošle godine poražen je od Arsenala, a ove će pokušati da dođe do devete titule u FA Kupu. Poslednju je osvojio 2018. godine.

U drugom polufinalu, u nedelju se sastaju Lester i Sautempton. Ovaj meč biće odigran pred publikom. Navijača neće biti, priliku da dođu na Vembli dobili su samo rezidenti područja oko stadiona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here