EPA-EFE/Chema Moya

Odbrambeni fudbaler Sevilje Žil Kunde biće prvo pojačanje Čelsija, čim se ozvanični prodaja kluba Todu Boliju i vlada Velike Britanije ukine sankcije Plavcima.

Antonio Ridiger ide u Real Madrid, Andreas Kristensen najverovatnije u Barselonu, pa je Čelsiju prvo neophodan kvalitetan štoper.

Kako se navodi, 23-godišnjak je postigao verbalni dogovor o prelasku u Plavce ovog leta, a dve strane pregovarale su i prošlog leta. Tada je transfer propao zbog cene koja je trebalo da se plati Sevilji, ali i zbog kasnog početka pregovora.

Sevilja traži oko 59 miliona funti za francuskog fudbalera, koji može da igra i na poziciji desnog beka.

Tomas Tuhel ručao je sa verovatnim novim vlasnikom prošle nedelje, ali nije bilo razgovora o transferima.

– Platio je veliki novac za Čelsi, pretpostavljam da se ambicije neće spustiti. Razgovaraćemo detaljnije sledećih nedelja, siguran sam da želi tim koji će biti konkurentan na najvišem nivou – rekao je Tuhel nedavno.

Očekuje se da se Konor Galager vrati sa pozajmice u Kristal Palasu i da se bori za mesto, a kada je reč o štoperima, Plavci se raspituju i za Kimpembea (PSŽ), Joška Gvardiola (Lajpcig) i Hosea Himeneza (Atletiko Madrid).

Pre Sevilje, za koju nastupa od 2019. godine, Kunde je od svoje 15. godine bio u pogonu Bordoa. Za reprezentaciju Francuske odigrao je devet utakmica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here