Čelzi moćan u Holandiji, golovi Matića i Đurđevića!

0

Podesio nišanske sprave: Nemanja Matić
 

Plavci iz Zapadnog Londona mogli su meč da završe i ubedljivijom pobedom, ali je odbrana Vitesea u nekoliko navrata uspela da "pregrmi" opasne nalete rivala.

Žoze Murinjo je odlučio da u "vatru" baci vrlo jak sastav, predvođen Kostom, Fabregasom, Luisom i Matićem, dok su Drogba (odradio tek dva treninga), Kurtoa i Azar meč odgledali sa tribina. Posle bivšeg napadača Atletiko Madrida, koji je protiv Olimpije u Ljubljani upisao svoj prvi pogodak, prvena je postigao i Sesk Fabregas, dok je odličnu igru prikazao i Matić. Od kojeg je Murinjo u nekoliko navrata tražio da upravo on "zaključa" loptu i ne dozvoli rivalu da lako dođe do nje.

 

Ivanović je prvo poluvreme odigrao na poziciji štopera, dok je drugi deo igre proveo na desnom beku. Utakmica samo što je počela, a na semaforu je već rezultat bio 0:1. Strelac je bio Mohamed Salah, posle greške rivala i akcije koju je kreirao Matić, njegove lopte ka Dijegu Kosti, čiji je prodor ispratio egipatski reprezentativac i loptu zakucao u praznu mrežu. Doduše, Kosta je, kasnije se ispostavilo, bio u malom ofsajdu.

 

 

Svega 20 minuta kasnije bilo je 2:0. Ovog puta prvenac u dresu Plavaca postigao je Sesk Fabregas, posle prelepo izvedenog slobodnog udarca sa nekih 22, 23 metara od gola, u čijoj kombinaciji se našao i Branislav Ivanović. Ali, Španac je odlučio da "proba" Roma… I pogodio!

 

 

Napadi londonskog kluba ređali su se gotovo iz minuta u minut – Kosta, Salah i Fabregas su na ogromne muke stavljali odbranu rivala, ali je treći pogodak viđen tek u 76. minutu. A svoj prvi pogodak u predsezoni postigao je Nemanja Matić, posle još jedne odlične saradnje sa bivšim centarforom Atletiko Madrida.

 

Utešni pogodak za Vitese postigao je bivši fudbaler Rada Uroš Đurđević u pretposlednjem minutu utakmice, pošto je iskoristio lošu reakcije defanzivne linije Čelzija… Utakmicu je sa klupe posmatrao doskorašnji fudbaler Crvene zvezde, Abiola Dauda.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here