U londonskom derbiju u 20. kolu Premijer lige “plavci” načinili preokret protiv Arsenala – 2:1. 

Čelzi je u engleskom prvenstvu izgubio u obe poslednje utakmice kod kuće, a pobedio je i drugi put uzastopce u gostima i to je opet bio uspešniji od gradskog rivala. Posle Totenhema savladao je i Arsenal.

“Tobdžije” su nadmoć u prvom poluvremenu krunisale u 13. minutu pogotkom svog najboljeg strelca u Premijer ligi. Gabonac Pjer Emerik Obamejang se iskrao iza leđa čuvara da i 13. put ove sezone zatrese mrežu u ligaškim duelima. Drugi je na listi, a vodi Lesterov golgeter Džejmi Vardi sa 17.

U drugom delu meča Čelzi je preuzeo konce igre u svoje ruke. Zahvaljujući letu Arsenalovog golmana Nemca Bernda Lenoa u prazno na centaršut iz slobodnog udarca Brazilcu s italijanskim pasošem Žoržinju preostalo je u 83. minutu samo da loptu sprovede u mrežu s druge stative. Tek četiri minuta kasnije 22-godišnji Tami Abraham se lepo snašao u šesnaestercu domaćina za potpuni preokret.

Statistika kaže da je Arsenal prvi put izgubio u okršaju s Čelzijem kada je vodio na poluvremenu (do danas 12 pobeda i tri remija), a istorija da su “tobdžije” pretrpele četiri poraza uzastpopce kod kuće prvi put posle decembra 1959. U Premijer ligi su ih  prethodno savladali i prvak Mančester siti (3:0) i Brajton (2:1), a pre njih i Ajntraht u Ligi Evrope (2:1). Već na Novu godinu na “Emirate” stiže Mančester junajted.

View this post on Instagram

❤️ Together #WeAreTheArsenal

A post shared by Arsenal Official (@arsenal) on

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here