Na Stamford Bridžu mreža se tresla za dušu navijača.

Za razliku od Totenhema koji je ispao u šesnaestini finala Kupa ligaša Engleske jer je kao gost izgubio na penale od Kolčestera, Čelzi u svom duelu s četvrtoligašem ni izbliza nije zadesila sudbina gradskog rivala. Grimzbi je preslišan sa 7:1 (Barkli u 4, Batšuaji u 7. i 86,  Pedro Rodrigez iz penala u 43, Zuma u 56, Džejms u 82, Hadson-Odoi u 89 – Grin u 19).

“Plavci” su prethodno samo dva puta dali po sedam pogodaka u Kupu ligaša. Bilo je to u sezoni 1960/61, prvoj u ovom takmičenju. Milvol je savladan sa 7:1, a Donkaster sa 7:0. Oba meča su igrana u gostima.

Liverpul je bio siguran s 2:0 na terenu trećeligaša Milton Kejnsa. Golove su dali Milner u 41. i holandski defanzivac Ki-Jana Hoever u 69.

Mančester junajted se obrukao na Old Trafordu protiv trećeligaša Ročdejla, ali je prošao dalje na penale. U osnovnom delu bilo je 1:1. “Crveni đavoli” su poveli u 68. preko Grinvuda, koji uskoro puni 18 godina. Izjednačio je u 72. Luk Mateson, koji uskoro puni 17.

Na penale je bilo 5:3. Junajted je iskoristio svih pet (Mata, Andreas, Fred, Grinvud, Džejms), a Ročdejl nije jedan u drugoj seriji.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here