Cene karata za prevoz neće biti veće

0

Grad će pokušati da snizi cene prevoza, ne da ih poveća
 

Rafailović je za Beoinfo naveo da će sve kategorije koje su do sada imale besplatan javni gradski prevoz, tu povoljnost imati i dalje.

 

"Svakodnevno vršimo simulacije raznih modela tarifnog sistema i već sada mogu da kažem da ćemo pokušati da cene karata za javni gradski prevoz, pre svega mesečnih, budu čak i niže. Na ovaj način želimo da omogućimo da veći broj građana kupuje mesečne karte. Pored toga, pripremamo i čitav niz mera kojima ćemo nagrađivati one koji redovno plaćaju gradski prevoz u smislu popusta ili drugih nagrada", rekao je Rafailović.

 

Najavljen protest

Udruženje građana "99 odsto" ocenilo je da su gradske vlasti Beograda pogazili predizborna obećanja vezana za naplatu prevoza i pozvali Beograđane na protest zbog najave da će od Nove godine biti ukinute pojedine povlašćene kategorije putnika.

Prema njegovim rečima, grad će pokušati da se na taj način poveća broj ljudi koji plaćaju gradski prevoz, jer se prema analizama gotovo 40 odsto građana Beograda vozi javnim prevozom bez plaćanja.

 

On je dodao da će novi tarifni sistem omogućiti od Nove godine "čitavu lepezu" karata pa će Beograđani moći da izaberu za sebe najpovoljniju varijantu ali je već usaglašeno da cene karata neće biti povećane niti će bilo koja kategorija izgubiti povoljnosti koje je imala.

 

Rafailović je dodao da će poslodavci koji svojim zaposlenima budu obezbedili mesečne karte za prevoz moći da ostvare popust do 15 odsto.

 

Gradski sekretar je dodao da će izmenama zakona biti omogućeno angžovanje više od hiljadu novih komunalnih policajaca u Beogradu pa je planirano da se osnuje posebno saobraćajno odeljenje od 200 pripadnika koje će biti angažovano u vozilima gradskog prevoza.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here