Po zna koji put ugledni privrednik iz Linca, Aleksandar Čenić je pokazao ljudsku i humanu stranu. Zajedno sa suprugom Dragicom i ove godine je na Svetog Savu posetio Dalmaciju, odnosno manastir Lazaricu i odneo paketiće za čak 90 mališana.

Dalmatinska Lazarica, koja se nalazi u selu Zvjerinac, desetak kilometara južno od Knina, na Dalmatinskom Kosovu u dolini koju okružuju obronci Dinare, Kozijaka i Promine, svakako je jedan od najlepših zavetnih hramova pravoslavne Dalmacije.

– Izuzetno mi je drago što sam ove godine, sada već tradicionalno odneli paketiće u manastir Lazarica. Uprkos porodičnim problemima jer sam majku ostavio u bolnici gde joj se i dalje bore za život, morao sam zajedno sa suprugom Dragicom sesti u auto i otići 700 kilometara da mojim mališanima podelim svetosavske paketiće. Moje srce je puno i hvala organizatoru, roditeljima i naravno svoj dečici na dočeku – preneo nam je utiske iz ove humane misije vlasnik CA grupe.
Slike i osmesi devojčica i dečaka najbolje govore koliko su bili srećni što i ove godine vide svog dobrotvora.

U ime domaćina bračnom paru iz Linca se zahvalila Radmila Drezga, predsednica Udruženja Žene kosovske doline, jedne od organizatora proslave Savindana.
– Zahvaljujući našem dragom komšiji i prijatelju Aleksandaru Čeniću, i ove godine je 90 dece iz osam sela opštine Biskupija dobilo poklon za Svetog Savu. Zahvaljujemo na humanosti, velikoj ljubavi i srčanosti našeg Ace, jer godinama ne da zaboravu dedovinu, našu decu i nas u kosovoskoj dolini. Čovek je to velikog srca – kazala je Radmila.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Izvor:
D. Pašić

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here