commmons.wikimedia
Zastava Centralnoafričke Republike

“Centralnoafrička Republika smatra da Beograd i Priština treba da pronađu konsenzus za rešavanje situacije na Kosovu”, izjavila je ministarka inostranih poslova Centralnoafričke Republike Silvi Bajpo-Temon u ekskluzivnom intervjuu za Sputnjik.

– O toj temi se mnogo govorilo u medijima. Stav Centralnoafričke Republike vrlo je jasan stav, jer smo mi država koja je upravo prevazišla krizu. Rešenje naše krize bilo je postignuto zahvaljujući jasnoj volji da se mirno reši problem, tj. putem dijaloga. Svejedno da li se sada govori o situaciji na Kosovu i u Srbiji, ili bilo kojoj drugoj državi, stav CAR je da treba pronaći konsenzus i rešenje koje će biti na dobrobit oba naroda – rekla je Bajpo-Temonova.

Podsetimo, u julu je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio da je CAR 14. zemlja koje je precizirala stav da ne priznaje nezavisnost Kosova.

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, Dačić je pokazao diplomatsku notu koju je dobio iz Centralnoafričke Republike i u kojoj te zemlja navodi da ne priznaje Kosovo. On je kazao da se u noti navodi da Centralnoafrička Republika podržava suverenitet Srbije i vladavinu prava, kao i da se zalaže za dijalog sa Prištinom.

2 COMMENTS

  1. Sta to veze ima dali neka ot skaparije ce povuci nesto vaznoje samo jedno i pamtite u nasoj Kosovo zivi 95 posto AL stanovnistvo znaci matematika vije 2 ili 3 posto su vasa sorta sto ajde 3 posto 2 posto su pijandure koji uljuriraju kad bude minimalac po prodavnice a jedan posto su onija junacine sto nesu prodali imanje jer su prestali ko nacionalisti a sad hoce dagi prodaju ali nece vise niko da kupi toje ono pocukla ne povukla viste umreli kraj vase ere !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here