Červar najavio ostavku

0

Hrvatska još nije obezbedila plasman u polufinale kontinentalnog šampionata, a sutra će se sastati sa Danskom u poslednjem meču druge faze EP.

Lino Červar

"Iako imam ugovor sa RS Hrvatske do juna 2010. godine, odlučio sam da napustim nacionalni tim po završetku turnira u Austriji. Jedan od razloga je veliko nepoverenje prema ovoj reprezentaciji, koja je kombinacija mladih i iskusnih igrača. Oko mene i hrvatske rukometne reprezentacije vlada veliko nepoverenje. Takva atmosfera je pogubna za budućnost hrvatskog rukometa. Postoji otpor prema promenama, a ja verujem da promene donose uspeh", rekao je Červar i dodao:

 

"Umesto da se pruži podrška mladoj reprezentaciji, stvara se nepovoljna klima prema promenama. U atmosferi mržnje, zavisti, netolerancije, nepoverenja, nerazumevanja i nepoštovanje svoje deće neću da radim".

 

On je istakao da je svoju odluku saopštio hrvatskim rukometašima.

 

"Logično je da RSH posle EP odredi ime novog selektora. Čestitam igračima na svemu što smo do sada uradili. Rezultati jasno i glasno govore da smo ispred velesila na ovom EP-u, kao što su Švedska, Rusija, Srbija, Nemačka i Češka", zaključio je Červar.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here