Češka blizu EURO, Island šokirao Holandiju, Bosni remi sa Belgijom

0

Slavlje posle jednog od četiri gola Kazahstanu: Fudbaler Češke

 

Česi nastavljaju da gaze ka Francuskoj. Posle pobeda nad najozbiljnijim rivalim u grupi, Turskom i Holandijom, selekcija iz srca Evrope nije imal poteškoća sa Kazahstanom.

 

Golovima Dokala i Lafate u prvom, te Krejčija i Limberskog u drugom poluvremenu, Česi su nastavili seriju pobeda u grupi A. Jurij Logvinenko je sa dva gola ublažio poraz Kazahstana.

 

 

Islanđani su priredili senzaciju pobedivši Holandiju, i tim pokazali da plasman u baraž za odlazak na Mundijal u Brazilu nije bio slučajnost. U još jednom duelu grupe A Turci su sebi zakomplikovali "život", jer im remi sa Letonijom nikako ne ide u prilog imajući u vidu ambicije.

 

Bosna i Hercegovina je u Zenici stigla do boda protiv favorita Belgije, jedne od najjačih evropskih selekcija. Edin Džeko je golom opravdao epitet prve zvezde, ali nije mogao sam. Vels je očekivano slavio nad Kiprom, dok je Andora kod kuće poražena od Izraela, ali može da bude ponosna na prvi pogodak u kvalifikacijama.

 

 

Hrvatska je demonstrirala silu protiv Azerbejdžana, isprativši ga kući sa šest golova u mreži. Italijani su na mišiće slavili na Malti, prvim pogotkom Gracijana Pelea u nacionalnom dresu, dok su Norvežani iskoristili prednost domaćeg terena i pobedili Bugarsku, koju samo teorija ostavlja u borbi za EURO.

 

 

 

Grupa A:
Kazahstan – Češka 2:4 (Logvinenko 83, 90+2 – Dokal 13, Lafata 44, Krejči 56, Limberski 88)

Island – Holandija 2:0 (Sigurdson 10 (p), 42)
Letonija – Turska 1:1 (Sabala 54 (p) – Kisa 47)


Grupa B:
BiH – Belgija 1:1 (Džeko 28 – Naingolan 51)
Vels – Kipar 2:1 (Koteril 13, Robson-Kanu 23 – Laban 36)
Andora – Izrael 1:4 (Lima 15 (p) – Damari 3, 41, 82, Hemed 90+6)

 

Grupa H:
Hrvatska – Azerbejdžan 6:0 (Kramarić 11, Perišić 35, 45, Brozović 45+2, Modrić 52 (p), Sadigov 61 (ag))
Malta – Italija 0:1 (Pele 24)
Norveška – Bugarska 2:1 (Eljunusi 14, Nilesen 72 – Bodurov 43)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here