pixabay.com
Zastava Češke Republike

Češka fudbalska reprezentacija distancirala se danas od osmoro čeških navijača koji su uhapšeni na Kosovu pred fudbalsku utakmicu dve reprezentacije u Prištini zbog toga što su se spremali da tokom meča puste dron sa porukom „Kosovo je Srbija“, pošto Fudbalska asocijacija Češke odbija da navijači mešaju politiku u sport.

– Ta grupa je imala dron, srpsku zastavu i transparent sa napisom “Kosovo je Srbija”. Takođe, nađeni su pirotehnika i noževi. Češka fudbalska reprezentacija želi jasno da se izjasni da odbija bilo kakvo slično ponašanje navijača koje bi vezivalo politiku i sport. Situaciju rešava kosovska policija u saradnji sa ambasadom Češke – rekao je danas češkom javnom radio servisu Radiožurnal portparol češkog Fudbalskog saveza Mihal Jurman.

Navijači su uhapšeni u petak.

Portparol češkog Ministarstva spoljnih poslova Robert Žehak obavestio je da je kosovska policija saslušala šestoro Čeha, od kojih jedan ima i srpsko državljanstvo i dve Čehinje iz te grupe, a nakon saslušanja su noćas pušteni na slobodu.

– Češka ambasada je sa njima u vezi, svi su u redu i na putu za Prištinu. Prema našim informacijama hteli su da tokom utakmice unesu transparente sa napisima o Kosovu i Srbiji. Policija je kod njih našla i dron – izjavio je Žehak češkom radiju.

Češka reprezentacija je zbog ovog izgreda upozorila svoje navijače da će danas na utakmicu sa Kosovom na stadion moći da unesu samo češke nacionalne zastave.

Utakmica Kosova i Češke, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, igra se danas od 15 časova u Prištini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here