Foto: Ilustracija

Putnički voz kod Praga udario je u kamion preševske kompanije „Vijator“. U nesreći je povređeno osam osoba, među kojima i jedno dete, javio je RTS.

Češke spasilačke službe su saopštile da su svi zbrinuti u praškoj bolnici i da se radi o lakšim povredama. Kamion se, kako navodi RTS, nalazio između dve spuštene rampe i stajao je na pruzi oko pet minuta, ispričao je jedan od očevidaca.

Jedan od svedoka nesreće ispričao je medijima da je kamion stao na pružni prelaz dok su rampe bile podignute, ali je svetlosna signalizacija koja najavljuje dolazak voza bila aktivirana. Zatim su, priča očevidac, rampe ponovo spuštene kako bi drugi voz prošao, zbog čega je kamion ostao zarobljen na pruzi.

„Prema informacijama koje imamo, vozač kamiona nije poštovao svetlosnu signalizaciju i zvučne signale, pa je stupio na prugu na kojoj je i ostao“, rekla je portparolka policije Eva Kropačova.

Na kamionu je bila oznaka „L“, kojima se označavaju vozila za obuku, ali nije poznato zašto je ovo vozilo bilo tako obeleženo.

Prema pisanju čeških medija, kamion je prevozio alat.

Prema nezvaničnim informacijama koje je RTS dobio u kompaniji „Vijator“, vozač kamiona nije povređen. Međutim, portparolka hitnih službi u Pragu Jana Poštova navodi da su među osmoro povređenih i vozač kamiona i mašinovođa.

U vozu je bilo oko 300 putnika. Svi povređeni su zbrinuti u praškoj bolnici i reč je o lakšim povredama. Češki mediji prenose da je vozač podvrgnut alko-testiranju i da je nalaz negativan. U akciji spasavanja je, pored ekipa hitne pomoći i 50 vatrogasaca, bio angažovan i helikopter.

Procenjena šteta je oko 800.000 evra.

1 KOMENTAR

  1. I ovo neka dileja koja snima! Hahahahaha Ceka da voz udari u kamion! Pa nije od betona pa ce na mestu da stoji! Pa naravno ima kamion da leti PREMA njemu Svasta, nek moli Boga da mu se nije nesto desilo

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime