pixabay.com

Češki premijer Andrej Babiš upozorio je građane da se ne nadaju da će zaista moći da putuju u inostranstvo, iako je vlada ukinula zabranu izlaska iz zemlje, što je bila jedna od mera ublažavanja ograničenja.

Babiš je, naime, rekao da će putovanja biti moguća u teoriji, ali da će u praksi izgledati sasvim drugačije, jer je međunarodni saobraćaj ograničen, a svaka zemlja ima svoje mere na graničnim prelazima.

– Mi smo morali, prema važećim zakonima, da ukinemo zabranu putovanja u inostranstvo, ali to je samo u teoriji, praktično nećete stići nigde. Neće vas pustiti u Hrvatsku, moraćete da se testirate na koronavirus u Austriji… – rekao je Babiš.

Prema njegovim rečima, mera koju je odobrio kabinet, namenjena je, pre svega, poslovnim putovanjima, tako da kompanije mogu da pošalju zaposlene u inostranstvo, a u Češku da dođu predstavnici stranih preduzeća, prenosi portal „Novinki“.
Babiš je rekao i da ne može da zamisli da će neko platiti više od 100 evra za testiranje kako bi otišao u Nemačku u šoping i dodao da ne želi da spreči građane da putuju, već ih savetuje da ostanu u zemlji i novac troše kod kuće.
Ministarstvo zdravlja Češke popustilo je režim na granicama, ali svi oni koji žele da uđu u zemlju, moraju da pokažu negativan test na koronavirus koji nije stariji od četiri dana, navodi AP.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here