Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Radio Beograd počeo je sa emitovanjem četiri kanala na internet platformi RTS Planeta, a pokretanje prati digitalizaciju zvučnog arhiva najstarijeg elektronskog medija.

– Digitalizaciju arhiva ne radimo samo da bismo je sačuvali za sledeće generacije, već i da bismo je podelili sa našim slušaocima i novim generacijama, koji nas slušaju na internet platformi. To je prilika i za naše slušaoce u dijaspori da čuju sve ono što je značajno i stvarano u istoriji Radio Beograda dugoj 95 godina, da čuju sve ono što je sačuvano u našim trezorima i sve ono što je stvarano u prošlosti, sadašnjosti, ali i u budućnosti što planiramo. Važan aspekt ovih programa je i obrazovna funkcija i očuvanje jezika i tradicije, a to je naše nacionalno blago. Imamo i kanal narodne muzike, pop-rok muzike, kanal evergrin i ono što je posebno važno je kanal namenjen deci i roditeljima, Vrteška. Ovaj kanal je posebno značajan za dijasporu, jer na taj način negujemo sve vrednosti, čuvamo jezik, i učimo decu svemu tome – kaže Snežana Grujić za “Vesti” iz tematskog programa Radio Beograda.

Ona naglašava da se RTS Planeta može slušati putem interneta i multimedijalne platforme.

– Ono što je važno jeste to što je sve besplatno. Potrebno je samo da se slušaoci uloguju u radio Planetu Radio Beograda, a postoji i aplikacija preko gugl pleja za mobilne telefone.