Četiri koncerta pretposlednjeg dana Gitar art festivala

0

 

Otvorio pretposlednje veče Gitar art festivala: Miloš Janjić
 

 

Koncertno veče otvorio je naš gitarista Janjić, dobitnik brojnih priznanja i nagrada na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, između ostalih i Oktobarske nagrade grada Beograda za stvaralaštvo mladih 1996. godine.

 

Janjić je sa Gudačkim kvartetom (Miloš Petrović, violina, Gordan Trajković, violina, Boris Brezovac, viola i Dejan Božić, violončelo) izveo kompoziciju jednog od najistaknutijih pop muzičara u Srbiji Bogoeva, mladog umetnika koji je diplomirao kompoziciju na FMU u Beogradu 2006. godine, kao student generacije, a sada je na završnoj godini dirigovanja u klasi Bojana Suđića.

 

Kraj u nedelju

Jedaesti Gitar Art festival završava se u nedelju uveče dodelom nagrada najboljim takmičarima Međunarodnog takmičenja 11. GAF-a i završnim koncertom u Kolarčevoj zadužbini.

Na koncertnom podijumu Kolarčeve zadužbine posle naših muzičara nastupio je brazilski gitarista Zanon, dobitnik nagrade za najbolji koncertni nastup u 2006. u Brazilu, gostujući profesor na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu 2008.godine.

 

Dobro raspoložena publika potom je dočekala aplauzom izlazak na scenu gitaristkinje i pedagoga Marte Masters iz SAD, umetnice čija prethodna koncertna sezona uključuje nastupe u Kini, Engleskoj, Danskoj, Španiji, Poljskoj, Nemačkoj, Paragvaju, Peruu, Kanadi, Meksiku i širom SAD.

 

Na četvrtom koncertu pretposlednje festivalske večeri nastupio je francuski klasični gitarista i pedagog Abiton, predavač koji održava majstorske kurseve širom sveta i član je žirija na mnogim nacionalnim i međunarodnim takmičenjima. Abiton je izveo tri sonate Skarlatija, Preludijum, Fugu i Alegro BWV Johana Sebastijana Baha i kompozicije Serđa Asada.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here