Četiri milijarde “osmeha” na Internetu

0

 

Na internetu je, prema podacima "Jandeksa", postavljeno više od 3,8 milijardi smajlija, pri čemu je "radosnih" trostruko više – tri milijarde, u poređenju sa 700 miliona "tužnih". Kako se u istraživanju zaključuje, smajliji, radosni ili tužni, mogu se naći na svakom šestom sajtu.

 

Po kvalivfikaciji "Jandeksa" radosni smajliji predstavljaju kombinacije 🙂 , 🙂 , =) i (: i ponavljanje tri i više desnih malih zagrada zaredom. Tužni smajliji su u vidu kompbinacija 🙁 , 🙁 , =( , ): )-: i ponavljanje tri ili više levih malih zagrada. Smajliji u vidu slika se ne računaju.

Na osnovu sistematizacije smajlija razlicitog tipa, koju je sproveo "Jandeks", proizlazi da su na internetu najbrojniji elektronski osmesi predstavljeni znacima 🙂 ili 🙂 kojih je čak 1,5 milijardi.
 

Nepotrebna računica o "koštanju smajlija"

Ruska agencija "Finmarket", orjentisana na finansijske informacije, postavila je pitanje koliko košta "osmehivanje" ljudi na globalnoj mreži.

 

Za jedan smajli po pravilu su potrebna dva do tri znaka, pa ako se pretpostavi da je prosečan smajli sastavljen od 2,5 znakova i da brzina kucanja prosečnog korisnika interneta iznosi 150 znakova u minutu, proizilazi da je za svaki smajli potrebna jedna sekunda.

 

Na osnovu ove računice, agencija zaključuje da je za postavljanje svih smajlića na internet utrošeno više od 60 miliona minuta, odnosno više od milion radnih časova.

 

Ukoliko jedna godina ima oko 250 radnih dana, a dan osam radnih sati, jednoj osobi bi za postavljanje svih smajlija na internet u radno vreme bilo potrebno 500 godina.

I to samo na internetu, bez "osmejka" na elektronskoj pošti, SMS porukama i slično.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here