Sendvič je jedna od omiljenih obroka mnogih od nas. Jednostavan je za pripremu, a i ako nemate baš sve potrebne sastojke za klasičan sendvič, uvek može da mu se nađe neka zamena odnosno alternativa.

 

U nastavku vam pokazujemo kako spremaju sendviče u Americi. Nije komplikovano, a po snimcima se vidi da su preukusni.

Filadelfija

Sastojci: kifla, 200 gr junetine, sir (po želji), pola glavice crnog luka

Priprema: Iseckati junetinu na žilijen i prodinstati. Kiflu na pola preseći i sredinu ugrejati nad junetinom. Spremnu junetinu staviti u kiflu, preliti istopljenim sirom (najbolje bi bilo mikrotalasna, ali može i na paru) i sipati (izdinstan posebno) crni luk.

 

Majami

Sastojci: kifla, senf, četiri komada dimljene šunke, tri slajsa svinjskog varta, pet komada švajcarskog sira, tri koluta kiselog krastavca

Priprema: U kiflu staviti šunku, pa diljeni vrat, sir i krastavce, zatvoriti kiflu i u tiganju grejati. Ukoliko nemate aparat za tople sendviče, pritisnite nekim poklopcem sendvič. Tokom pečenja premazati otopljenim maslacem.

 

Pitsburg

Sastojci: dve kriške hleba, osam komada stišnjene šunke, kolut provolone sira, pomfrit, kupus, dva koluta paradajza

Priprema: Na tiganju ugrejati šunku (svih osam kolutova naslagani jedno na drugo), pa preko staviti i sir. Kad se ugreje staviti na krišku pa dodati šaku pomfrita, kupus kao i paradajz.

 

Mineapolis

Sastojci: Zemička, 200 gr mlevenog mesa, dva komada topljenog sira, crni luk, tri komada kiselog krastavca, čips

Priprema: Prepoloviti zemičku i premazati otopljenim puterom i ugrejati na tiganju. Od mlevenog mesa napraviti dve pljeskavice i preko jedne od njih staviti sir a drugu preklopiti. Na zemičku staviti tri koluta kiselog krastavca i izdinstan crni luk. Sendvič servirati sa čipsom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here