Najbolji teniser sveta Novak Đoković u odličnoj je formi ove sezone, što potvrđuje i poslednji osvojeni trofej u Rimu, pa je tako postavljeni na mesto glavnog favorita za osvajanje Rolan Garosa i pored dominacije Nadala na Šljaci. 

Tako je Đoković predstavljen na zvaničnom sajtu Rolan Garosa, a za njega Francuzi imaju samo reči hvale. Oni smatraju da bi upravo Srbin mogao da podigne drugi trofej u svojoj karijeri na Rolan Garosu i daju svoje argumente zašto je to tako.

Vreme idealno za Novaka

Zbog pandemije koronavirusa, turnir u Parizu igra se tokom jeseni, što mnogi vide kao Novaku prednost u odnosu na Rafaela Nadala koji je sa 12 titula u Parizu i dobio nadimak “Kralj šljake”.

Analitičari smatraju da teže loptice više prijaju Novaku nego Rafi.

Ipak, i sam Đoković je, kada je došao u Francusku, podsetio da, bez obzira na sve, Rafa odlično igra našljaci.

– Nadal više voli da igra kada je toplo, ali kada je ovakvo, kišno vreme, tada mu je takmičarski duh najjači.

Najbolji je na šljaci u 2020.

Francuzi dodaju da je Novak osvojio titulu u Rimu i da je ove sezone teniser sa najboljim rezultatima na šljaci.

Novak je neprikosnoven

Do diskvalifikacije na Ju-Es openu Novak Đoković nije imao nijedan poraz u sezoni, a u Rimu je nastavio pobednički niz.
– Nijedan igrač ove sezone nije uspeo da ga pobedi na terenu. Pa u mečevima protiv njega niko ove sezone nije stigao ni do meč-poena. Realno, on je u Pariz stigao u seriji od 31 pobede – navodi se u tekstu.

Povoljan žreb, bez konkurenata

Deo žreba u kome se nalazi Novak Đoković je nešto slabiji od onog u kome je Rafael Nadal. U analizi oficijelnog sajta Rolan Garosa tvrdi se da Nole nema konkurenta na šljaci na putu ka finalu.

– Pre nego što je eliminisan u prvom kolu Danil Medvedev, potencijalni rival Đokovića u četvrtfinalu, jedini je koji je tokom karijere ostvarivao dobre rezultate na ovoj podlozi. On je osvojio turnir u Monte Karlu 2019, ali je i on daleko od Đokovića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here