pixabay.com

Ponekad male laži ili iskrivljene istine nisu štetne za vezu. Međutim, postoje i one laži koje su za vezu jako štetne.

Čak i kada istina izgleda zastrašujuće, postoje četiri vrste laži koje nikad ne smete reći jer s vremenom mogu uništiti i najbolje veze.

Naravno, nijedna veza nije savršena, ali dobra i kvalitetna veza građena je na iskrenosti. Zato se klonite laganja i vezu pokušajte što više da gradite na transparentnosti.

1. Laganje o neveri

Laganje o neveri nažalost nije retkost u brakovima i vezama, međutim ono celu situaciju čini još gorom. Možda sebi govorite da na taj način želite da zaštitite partnera, ali zapravo štitite sebe.

Bilo da je reč o prevari ili flertovanju, prećutkivanje ili laganje o neveri nije u redu. Bez obzira na to o kojim se razlozima radi ili kakva je situacija i budućnost vaše veze, istinu morate reći. Celu istinu, bez izvlačenja i prećutkivanja određenih stvari.

Laž se na kraju uvek sazna i ako niste rekli potpunu istinu to će vašeg partnera samo još više da povredi.

Zato skupite hrabrosti i recite kako stvari stoje. Priznanje nevere ne mora nužno dovesti do prekida veze. Ukoliko se potrudite, možete pronaći način da povratite poverenje i intimnost s partnerom.

Iskrenost i otvorenost vrlo su važni za uspešnost i kvalitet veze.

2. Laganje o sopstvenim osećajima

Kako bi izbegli veliku svađu, ljudi često u vezi znaju da kažu da je sve u redu. Ali, prećutkivanje istine može biti jednako grozno kao i samo laganje. Ako vas je partner povredio, onda mu to i recite. Skrivanjem osećaja nećete dobiti ništa pozitivno, već možete samo izgubiti intimnost koju ste stvorili u vezi.

Nedostatak otvorenosti i iskrenosti o vašim osećajima samo će izazvati ljutnju prema partneru, što može dovesti i do nepremostivih problema u vezi.

U kvalitetnoj vezi partneri međusobno žele da znaju zbog čega je druga strana uznemirena i da učine sve što je u njihovoj moći da poprave situaciju. Zato budite iskreni i recite kako se osećate, čak i kada zapravo ne želite previše da razgovarate o tome.

3. Laganje o finansijskoj situaciji

Kada je reč o braku ili dugoj i ozbiljnoj vezi, laganje o finansijskom stanju u kojem se nalazite može biti vrlo štetno. Zadržavanje istine o finansijama može ozbiljno ugroziti vašu vezu ili dovesti i do prekida.

Ako ste dobili povišicu ili se pak nalazite u ozbiljnim dugovima vaš partner ima pravo to da zna.

Čak je i više istraživanja pokazalo da su svađe oko novca jedan od glavnih faktora rizika za razvod, bez obzira na prihode.

Stručnjaci za veze naglašavaju i da većina svađa oko novca zapravo nema veze s novcem nego su simptom nekog drugog problema. To vam može biti dodatni podsticaj da iskreno razgovarate o finansijama kako biste shvatili šta je korijen problema i pronašli način kako ga rešiti.

4. Laganje o seksu

Istraživanja su pokazala da neverovatan broj žena, njih 80 odsto, glumi orgazam tokom seksa.

Naravno, seks ne mora uvek biti neverojatan, ali ne morate ni lagati o zadovoljstvu ispod pokrivača. Razlog je jednostavan – ako vašem partneru ne priznate da ono što on radi ne funckioniše, kako da on uopšte zna da nešto ne radi dobro.

Mnoge žene glume orgazme jer se boje da će to negativno uticati na partnerov ego, međutim, istina je da njegovo zadovoljstvo proizlazi iz vašeg zadovoljstva.

Zato je najbolji pristup u ovoj situaciji iskreno reći svoje želje. Recite koji vam se pokret jako sviđa, a koji ne. Partneru možete i nježno šapnuti rečenicu poput “Možemo li pokušati nešto drugačije” ili ga rukama navesti na pravi put.

U svakom slučaju – nemojte lagati o seksu jer u takvoj situaciji niko nije na dobitku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here