CG: Rudari proveli petu noć u jami

0

Rudari zahtevaju pokretanje proizvodnje u jami, a izričiti su i u zahtevu da dosadašnji predsednik Sindikata, Ratko Radulović, koji je smenjen 30. decembra, napusti kancelarije radničke organizacije, javila je TV Crne Gore.

 


Rudari nisu prihvatili poziv ministra ekonomije Branka Vujovića i predsednika Sindikata Željezare Janka Vučinića da napuste jamu. Vujović je u subotu, posle četvorosatnog boravka u jami, ocenio da su uslovi izuzetno loši i da se on zbog toga veoma plaši za zdravlje tih ljudi.

Podgoričke "Vijesti" pišu da je premijer Milo Đukanović prošlog četvrtka oštro kritikovao ukupan rad vlade, posebno pojedine ministre za koje smatra da bi morali biti bolji i odgovorniji.

Povod za takav Đukanovićev istup bio je, navodi list, novi štrajk u Rudnicima boksita tokom kojeg su radnici saopštili da je premijer prekršio obećanja koja im je dao tokom njihovog prethodnog protesta u vreme novogodišnjih praznnika.

"Vijesti" pišu da je Đukanović bio revoltiran i da je ministrima očitao lekciju, posebno onim zaduženm za ekonomsku i socijalnu situaciju u zemlji, što ga, kako se navodi, nisu na vreme obavestili da može doći do kašnjenja dela obaveza prema radnicima Rudnika boksita.

Premijer je, dodaje se, kritikovao i ukupan rad vlade i zatražio od svih članova da deluju kao tim, da budu bolji i odgovorniji u poslu, indirektno poručujući da svi oni koji nisu kadri da kvalitetno rade svoj posao, treba da odu sa funkcija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here