Cibona rešila probleme i igra Evroligu?

0

 

Priča o tome kako je Cibona, klub sa ogromnim finansijskim problemima i dugovanjima do guše, sa svega sedam igrača u rotaciji, stigla do titule šampiona Jadrana usred Beograda sada je svima već dobro poznata. Ipak, odmah po osvajanju šampionskog prstena, u pitanje se doveo plasman u Evroligu naredne sezone baš zbog svih, gorućih problema, što je i sam trener Vukova, Slaven Rimac isticao. Takav razvoj situacije dao je određenu šansu Crvenoj zvezdi da obezbedi direktan plasman u elitu, a da se Partizan tako premesti u kvalifikacije, međutim… Izgleda da su Zagrepčani pronašli način kako da izađu iz kompletne situacije i zaigraju u Evroligi naredne sezone.

Prema pisanju hrvatskih medija, Rukometni klub Zagreb inicirao je stvaranje SPORTskog društva u kojem bi bili još Cibona i Vaterpolo klub Mladost. Grad bi bio većinski vlasnik, sa 51 odstom udela, a gradonačelnik Zagreba Milan Bandić dao je punu podršku u realizaciji projekta.
"Sa čelnicima Cibone i Mladosti već smo nekoliko puta razgovarali. Ideja je da se jedan deo budžeta centralizira, te da se prati trošenje novca", rekao je Zoran Gobac, potpredsednik Hrvatskog rukometnog saveza, koji je ideju o udruživanju i uobličio.
"Ako je grad 51-postotni vlasnik, onda bismo mi imali zagarantovano finansiranje, jednu fiksnu svotu kojom možemo da raspolažemo. To znači da bismo imali zajednički nadzor nad trošenjem novca", dodao je Gobac za portal 24sata.hr.

Prema prvim saznanjima, čelnici Cibone i Mladosti vrlo su zainteresovani za udruživanje snaga.
"Povezivanje tri velika zagrebačka kluba veoma je dobra ideja. To bi značilo jedan proračun, racionalizaciju menadžmenta, lakše dolaženje do sponzora, organizaciju putovanja. Predlog ćemo razmotriti i verovatno podržati", istakao je Boško Lozica, potpredsednik i SPORTski direktor Mladosti.

Ime SPORTskog društva još nije poznato, niti usuglašeno, no postojala bi obaveza da svaki klub u svom nazivu ponese i ime grada. Ideja bi mogla da se realizuje u narednih mesec ili dva, pošto se sada radi na razrađivanju kompletnog plana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here