Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Grčki teniser Stefanos Cicipas sigurno će prestići Novaka Đokovića na novoj ATP listi.

Grk je pobedom nad Danilom Medvedevim u polufinalu turnira u Sinsinatiju obezbedio najmanje peto mesto, a u slučaju titule i četvrtu poziciju na novoj rang listi. Za to će mu biti potrebna pobeda nad hrvatskim teniserom Bornom Ćorićem.

Ono što je zanimljivo jeste da Đoković uprkos tome neće izgubiti poziciju koju drži, a s obzirom na to da će Kasper Rud pasti na sedmu poziciju nakon eliminacije u drugom kolu Sinsinatija od 229. igrača sveta Bena Šeltona.

Daleko manje razloga za zadovoljstvo nakon poraza (7:6(6), 3:6, 6:3) je imao ruski teniser. Poraz u polufinalu poslednjeg Mastersa iz serije 1000 bi mogao da košta Medvedeva prvog mesta.

Pred US open je računica jasna. Medvedev mora da ga osvoji i odbrani titulu koju je prošle godine osvojio pobedom u finalu nad Novakom Đokovićem. U svakom drugom slučaju će morati da prepusti tron nekom drugom teniseru.

Malo je vremena za pripremu ostalo prvom reketu sveta, a s obzirom na to da poslednji Grend slem u sezoni počinje 29. avgusta i trajaće do 11. septembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here