EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Grčki teniser Stefanos Cicipas kaže da su Karlos Alkaraz i Novak Đoković najveći favoriti pred Rolan Garos, kao i da ga Đoković inspiriše.

U finalu mastersa u Rimu, Cicipas je izgubio od Đokovića sa 6:0, 7:6 (7-5).

– Probao sam da ostanem u meču posle prvog seta, da pronađem rešenja. Šteta, servirao sam za drugi set, mogao sam i da imam dva brejka prednosti, ali nisam imao neku dodatnu energiju koja mi je bila potrebna da završim drugi set. On je igrao zaista dobro. Počeo je neverovatno, bio je na svakoj lopti, nije pravio greške – rekao je 24-godišnji Cicipas.

Grk je rekao da mu je teško da igra sa specifičnom senkom koja je otežavala vid na terenu, ali i da je za Đokovića bilo isto. Potom su Stefanosa pitali ko je favorit na predstojećem Rolan Garosu.

– Trenutno je to Karlos Alkaraz. Previše imena. Alkaraz ili Novak, obojica igraju sjajno i oni su favoriti. Ja moram da popravim nekoliko stvari u igri. Ne znam da li ću uspeti, ali nadam se da hoću do Rolan Garosa. Voleo bih da budem tu sa njima, ali moram da unapredim neke detalje. Na papiru sam sve bliži, ali to je na papiru. Rolan Garos je maratona, čak i više od drugih slemova. Mora čovek potpuno da se potroši i duhovno i fizički na terenu, to je svojstvo šljake, da iscedi sve iz tebe. Odmoriću se nekoliko dana i početi da treniram. Nadam se da mogu daleko.

Novinari su zamolili Stefanosa da se detaljnije osvrne na reči da ga Đoković inspiriše, koje je izrekao na ceremoniji dodele trofeja.

– Novak je veliki šampion. Mnogo ga poštujem. Razumem svaku odluku koju je doneo, čak i one u prošlosti. Podržavam ih. Mislim da je on veoma mudra osoba koja tačno zna šta radi kada je reč o njegovoj karijeri i životu. Sve je uskladio tako da je blizu savršenstva – ishrana, svakodnevni život, tenis, sve je dobro rasporedio – rekao je Cicipas i dodao:

– On je kao bolid Formule 1 – i najmanji detalj može da mu poremeti ritam. Stara se o tome da je sve šo radi blizu perfekcije, koliko je moguće. To ne mogu da zanemarim i to ne može da me ne inspiriše, jer to je profesionalizam do kraja. Ako govorimo o teniskim legendama i rekordama, lično mislim da je je jedan od najprofesionalnijih i najbolji od svih.

Rolan Garos počinje 22. maja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here