Čiji to sajber napad može da ugrozi SAD?

0

Kineski, ali i hakeri "još dve zemlje" mogu naneti ozbiljnu štetu SAD
 

Rodžers je u obraćanju Komitetu za obaveštajna pitanja pri Predstavničkom domu, izjavio da američki protivnici redovno vrše "elektronsko izviđanje" kako bi bili u stanju da ometu kontrolne sisteme, "pod čijom je kontrolom sve od hemijskih do postrojenja za preradu vode".

 

"Na osnovu svih ovih podataka, verujem da je samo pitanje kada, ne da li ćemo, biti meta sličnog dramatičnog napada", naglasio je Rodžers.

 

Analitičari ističu da i američka "Sajber komanda", takođe ima sposobnost da izvrši hakerski upad i da nanese štetu infrastrukturi druge zemlje.

 

Rodžersovi komentari o kritičnim napadima na infrastrukturu bili su odgovor na pitanje predsedavajućeg Komiteta Majka Rodžersa. On je pitao direktora NSA o izveštaju u kojem se navodi da su hakeri iz Kine upadali u električnu mrežu i druge kritične sisteme a koji su delovali kao uvid u neki veći napad.

 

"Koje druge zemlje imaju sličnu sposobnost", upitao je predsjedavajući Komiteta na šta je Rodžers odgovorio "jedna ili dve", ali nije želeo da ih imenuje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here