SrpskaTelevizija.com

Tradicija duga preko 20 godina nastavlja se u istom duhu. Ovogodišnji “Serb Fest” koji se održava na imanju hrama Svetog Vaskrsenja Hristovog u Čikagu važi za jedan od najposećenijih srpskih festivala u Americi a to je opravdao i ove godine izvanrednom posećenošću tokom sva tri dana.

Festival pored naših ljudi poslednjih godina privlači i dosta Amerikanaca, Rusa, Grka, Poljaka, Meksikanaca i drugih, što zbog tradicionalne srpske hrane to zbog muzike i dobre zabave. Retko ko je mogao da odoli mirisima jagnjetine i prasetine koji su se širili po komšiluku.

Ove godine na Serb Festu pekao se i vo na ražnju, služili se ćevapi, mućkalica a u ponudi je bilo raznih vrsta pita, kolača, palačinki i raznih drugih kolača i torti spremljenih od Kola Srpskih sestara i volontera. Naravno, domaća piva, rakije i ostali napici služili su se tokom festivala. Uprava festivala i dvesta volontera zasukalo je rukave i pomoglo da se festival održi na najbolji način.

U sali crkve bila je izložba pravoslavne srpske kulture a napolju štandovi sa domaćim proizvodima, knjigama, majicama, suvenirima i igračkama, uživo muzika, mesto za sedenje, šetnju i igru i velika igraonica za najmlađe. Na “Serb Fest”-u nastupilo je nekoliko narodnih orkestara, folklor i jedan domaći rok bend iz Čikaga – Rock Yunion.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here