Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u polufinale turnira u Singapuru, pošto je posle velike borbe savladao Kvona Sun-vua iz Južne Koreje 6:2, 2:6, 7:5.

Čilić, koji je postavljen za trećeg nosioca na turniru, slavio je posle nešto više od dva sata igre. Marin će igrati polufinale nekog turnira prvi put još od oktobra 2019.

Prilično lako je hrvatski teniser dobio prvi set, pošto je dva puta oduzimao rivalu servis. Ipak, 81. igrač sveta je uzvratio u nastavku. Sa dva brejka u završnici, Kvon je izjednačio u setovima.

Usledila je velika borba u odlučujućem setu. Napadao je Čilić od početka, igrao je agresivno, ali nije koristio brejk lopte. Konačno je otpor rivala slomio u sedmom gemu, ali je odmah potom izgubio svoj servis gem.

Imao je u desetom gemu 23-godišnji Kvon meč loptu na servis rivala. Ipak, izvukao se Čilić. Hrvat je već u narednom gemu napravio brejk, koji mu je bio dovoljan za pobedu.

Rival hrvatskom teniseru u polufinalu biće Aleksej Popirin, 114. teniser sveta, koji je savladao Metjua Ebdena 6:4, 7:6 (7).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here