Tanjug

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Marinković rekao je da sve ukazuje da je ključni cilj institucija u Prištini i Aljbina Kurtija zauzimanje severa Kosova, na bilo koji način, pa i silom.

Prema njegovim rečima, kontinuirana eskalacija situacije treba da bude jasan signal da se sve uradi na diplomatskom planu kako ne bi eskalirala dodatno 21. novembra.

– Uvažavamo da evropski zvaničnici pozivaju da do toga ne dođe, ali mi moramo da radimo sami i moramo da imamo jasan odgovor na takvu vrstu pokušaja – rekao je Marinković.

Kako je dodao, pokušaj je kada date 3 miliona evra za opremanje Kosovskih bezbednosnih snaga, ROSU jedinica koje služe isključivo za upad na sever Kosova i maltretiranje Srba, kada se raspisuju izbori u opštinama na severu za 18. decembar i kada se obavljaju konsultacije sa onima koji nisu dobili 50 srpskih glasova na parlamentarnim izborima na Kosovu 2021. godine.

Marinković je istakao da je važno da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima odgovor na sve te izazove.

– On je prethodnih dana bio prilično u diplomatskoj ofanzivi – rekao je Marinković.

3 COMMENTS

  1. Kosovo je odneo Djavo ,postala je Feudalna Zemlja, I Albanci i Srbi ,s svi ostali napustaju Kosovo,Nema tu zivota za nikoga.

  2. Dovoljno je da SAD, UK i EU, zajedno sa NATO, saopšte Albancima u privremenim institucijama tzv Kosova da im neće pomoći u slučaju ratnih sukoba sa Srbijom – mirno rešenje bi se našlo u roku od tri dana !!! Ovako Kurti, u dogovoru sa par zapadnih korumpiranih političara, koji ostvaruju profit na tzv Kosovu, provocira ratni sukob, da bi ponovo lažima usmerio kolektivni Zapad protiv Srbije ! Srbija očigledno nema izbora sem da se moli za mir dok se sprema za rat !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here