Youtube/KlanKosova
Meljiza Haradinaj Stubla

Očekuje se da tužilaštvo reaguje zbog sumnji da je manipulisano glasovima za kandidatkinju ABK Meljizu Haradinaj Stublu, čime je na osnovu konačnih rezultata, ipak uspela da izbori novi mandat u skupštini, a dokaze je navodno tužilaštvu dostavio njen stranački kolega iz Alijanse za budućnost Kosova, prenosi Reporteri.

Kako ovaj medij saznaje od izvora bliskih tužilaštvu, koji je insistirao na anonimnosti, obezbeđeni su dokazi da je manipulisano glasovima za kandidatkinju Haradinaj Stubla u Centru za brojanje i rezultate.

Dokaze kojim se dokazuju manipilacije glasovima u korist ministarke spoljnih poslova u tehničkom mandatu, tužilaštvu je navodno dostavio njen stranački kolega iz Alijanse za budućnost Kosovo.

– Državnom tužilaštvu dostavljen je dokaz o manipulisanju glasovima u korist Stuble od kandidata sa poslanika iz iste stranke – rekao je anonimni izvor blizak tužilaštvu.

Mediji još saznaju da su Izbornom panelu za žalbe i predstavke već upućene dve žalbe kandidata ABK, Aljbane Bitići i Fljorentine Đerđaj, sa dokazima o manipulacijama učinjenim u korist njihove stranačke koleginice Meljize Haradinaj Stubla priliko prebrojavanja glasova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here