Činjenice i zablude o dužini muškog ponosa!

0

Ovako će reagovati na sve preko 10 cm, što je prosečna dužina

Činjenice:

– Veličina penisa je genetska predispozicija koja se najčešće nasleđuje s oca na sina

– Prosečna dužina opuštenog penisa iznosi između 8,5 do 10 centimetra

– U erekciji, penis se može povećati od 75 do 100 odsto

– Manji penisi obično za vreme erekcije narastu više od onih većih.

– Preko 90 odsto muškaraca spada u prosek prema dužini penisa, tek je 10 posto onih izrazito ili slabo “obdarenih”.

 

Veličina stopala

Ovo je jedna od najčešćih metoda procene, a stručnjaci smatraju kako je do njene popularnosti doveo i čest fetiš prema stopalima. Jedna od teorija kaže da treba izmeriti stopalo u centimetrima, potom toj brojci dodati još pet centimetara, pa to podeliti s dva. Dobijeni iznos trebalo bi da predstavlja dužinu penisa u erekciji, ipak, naučnici tvrde kako ne postoji ni jedna relevantna studija koja je povezala veličinu stopala s veličinom penisa.

 

Od palca do kažiprsta

Prema ovoj teoriji, dužina penisa odgovara udaljenosti od korena palca do vrha kažiprsta nakon što prste raširimo da prave slovo L. Razlog zbog čega je ona opšteprihvaćena je taj što uobičajen razmak odgovara veličini prosečnog muškog uda. Istraživanja pokazuju kako prema ovom merenju rezultat može odstupati za više od tri centimetra.

 

Visina

Poput veličine stopala, visina muškarca gotovo i nema veze s veličinom njegovog polnog organa. Prema toj teoriji, svi bi visoki muškarci imali duge penise, a niži male. Lekari tvrde kako praksa opovrgava tu teoriju.

 

Svakako najosetljivija tema za muškarca
 

Dužina palca

Prema ovoj metodi, veličina penisa odgovara dužini palca pomnoženoj s brojem tri. U praksi, ovim merenjem muškarci su značajno obdareniji nego što stvarno jesu.

 

Rasa kao pokazatelj

Iako generalno gledano, Afroamerikanci imaju najduže, a Azijati najmanje, to se nikako ne može koristiti kako opšte merilo, tvrde istraživači. Individualne razlike tu igraju veliku ulogu, pa tako i belac ne mora da ima “samo” prosečan penis, već on može biti i izuzetno dug ili pak kratak.

 

Dubina glasa

Iako većina žena generalno smatra seksualno privlačnijim muškarce s dubljim glasovima u poređenju sa onima s visokim, taj pokazatelj “muževnosti” takođe nema puno veze s veličinom penisa, tvrde naučnici.

 

Nije bitna ni seksualna orijentacija

Kao i povezivanje s dubinom glasa, tako se i heteroseksualna polna orijentacija smatra muževnijom od one homoseksualne. Iz toga proizlazi zabluda da heteroseksualni muškarci imaju veće penise, a kao dokaz toga navodi se i studija Instituta Kinsi. Ipak, sami naučnici su priznali kako su rezultati tog istraživanja nepouzdani – kod samostalnih mjerenja muškarci su preuveličavali veličine svojih penisa i do tri cm, što je dokazano naknadnim merenjima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here