Cipi Livni pohvalila ubistvo u Dubaiju

0

 

"Činjenica da je terorista ubijen – nije važno da li je to bilo u Dubaiju ili Gazi – je dobra vest za one koji se bore protiv terorizma," rekla je ona sinoć.

 

Livnijeva je prvi tako visoki zvaničnik Izraela koji je to izjavio. Posle nje oglasio se i poslanik vladajućeg konzervativnog Likuda Karmel Šama, koji je rekao da je "ubistvo teroriste poput Mabhuha (Mahmuda) kao neka vrsta micve (dobrog dela)".

Policija u Dubaiju je saopštila da je skoro sigurna da iza ubistva hamasovca u sobi luksuznog hotela u Emiratu stoji Mosad.

 

Izrael je do sada isticao da nema dokaza da su izraelski agenti umešani u ubistvo čoveka koga sumnjiče za otmicu i likvidaciju dva izraelska vojnika pre dve decenije i krujumčarenje oružja iz Irana u pojas Gaze u novije vreme.

 

Na snimku bezbednosnih kamera u Dubaiju snimljeno je 18 osoba za koje lokalna policija veruje da su grupa ubica. Zbog tog ubistva porasla je napetost između Izraela i evropskih zemalja jer su osumnjičeni koristili lažne pasoše Velike Britanije, Irske, Nemačke i Francuske.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here