Ćiro Blažević: Nervira dominacija Partizana!

0

Navijaće za Zvezdu: Miroslav Ćiro Blažević
 

On smatra da je srpski fudbal u prednosti u odnosu na fudbal država u regionu, iz samo jednog razloga.
"Imate dva podjednako jaka kluba. U Hrvatskoj postoji samo Dinamo, u Bosni se prvaci menjaju, a svima je zajedničko da nemaju para. To je rak-rana fudbala na Balkanu. Što bi se reklo, sve je to razlika „u pet dek“", kaže Blažević za Blic.

 

Hrvatski strateg je kvalitet ovog tima Crvene zvezde mogao da oseti u prijateljskom meču pred početak prolećenog dela prvenstva.
"Bogami, Zvezda je dobro delovala, dala nam je tri komada. Doduše, pripremne utakmice nisu merodavne, ali se videlo da imaju štofa. Vidim da su sad prvi, kolika je razlika u bodovima?, zapitao se Blažević, a potom dobio odgovor na svoje pitanje.
"Ako su uspeli da prestignu Partizan i uđu u derbi sa takvom prednošću, znači da mogu da se nadaju tituli. Vidim da pobeđuju u seriji – koliko, 15 utakmica! Želim mom prijatelju Džaji da osvoji prvenstvo."

 

Otkud tolika naklonost prema crveno-belim bojama.
"Poštujem Partizan, ali njegova dominacija od šest godina već nervira! Ne samo vas u Srbiji već i nas sa strane. Bolje je kada se u fudbalu nešto okreće. Ako Zvezda bude prvak, zainteresovaće se sponzori, ući će neke pare da se klub oporavi. Partizan odavno nisam gledao, ali znam da je uvek jak i da su te utakmice nešto posebno."

 

Favorita je teško odrediti u derbiju.
"Jedna istina je uvek aktuelna u derbiju – moguća su sva tri znaka. Ne znači da će mirniji i oprezniji tim pobediti, ne odlučuje ni stanje na tabeli. Sve može da se okrene za jedan minut, jednim potezom. Samo, imam osećaj da će Zvezda ovoga puta ostvariti svoj cilj i navijaću za nju", zaključio je Blažević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here