Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa saveznim ministrom za evropske i međunarodne poslove Austrije Aleksanderom Šalenbergom i istakao da Srbija ceni angažovanje Beča na proširenju Evropske unije i podršku koju pruža našoj zemlji na putu ka punopravnom članstvu.

– Upoznao sam ministra Šalenberga s aktuelnom situacijom u regionu, a razgovarali smo i o najvažnijim aspektima bilateralne saradnje i evropskim integracijama Srbije, kao i o izazovima sa kojima se suočavaju zemlje Zapadnog Balkana na evropskom putu. Saglasili smo se da još više treba zajednički da radimo na jačanju multilateralizma i rešavanju globalnih izazova današnjice, uz međusobno razumevanje i uvažavanje – poručio je Vučić.

Šalenberg je razgovarao i sa srpskim ministrom inostranih poslova Nikolom Selakovićem. Tom prilikom, austrijski ministar je naglasio da postoji veliko interesovanje kompanija iz Austrije da povećaju ulaganja u Srbiju. On je rekao da je ključni pokretač za stabilnost i saradnju Evropska unija i niko drugi.

Opširnije možete čitati u štampanom izdanju “Vesti” koje će se u utorak 14. juna naći na kioscima.