Predsednik Aleksandar Vučić poželeo je dobrodošlicu premijeru Crne Gore Dritanu Abazoviću u vili Bokeljka u Beogradu, pri čemu su se tokom radnog ručka i saglasili da će dve zemlje nastaviti da grade bolje odnose.

Vučić je naveo da je s crnogorskim premijerom razmenio mišljenja o aktuelnim temama, a s Abazovićem se sastala i srpska premijerka Ana Brnabić, kao i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić. Premijerka je istakla da se nada da će nakon Abazovićeve posete Beogradu Srbija i Crna Gora ući i period najboljih mogućih odnosa i dodala da se uverila da je njen gost pragmatičan političar kao i ona, te da su se vrlo dobro razumeli.

– U poslednjih nekoliko godina nakupilo se dosta otvorenih i teških pitanja, ali će Srbija biti otvorena da ih rešava i unapređuje saradnju. Za nas je ovo veoma važna poseta i nadam se da ćemo uspeti da ispočetka uredimo odnose naše dve zemlje. Ni Srbija ni Crna Gora nemaju nikog bližeg, ni u politici, niti ekonomski ili u smislu odnosa naših građana – rekla je Ana Brnabić i pozvala Dritana Abazovića da se Crna Gora odmah priključi ekonomskoj inicijativi Otvoreni Balkan u kojoj su već Srbija, Severna Makedonija i Albanija.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju “Vesti” koje će se u četvrtak 30. juna naći na kioscima.