Aleksandar Vučić u dramatičnom obraćanju javnosti upozorio je da Priština namerava da 1. oktobra zauzme sever Kosova i protera Srbe, ali da će Beograd gledati da sačuva mir. Predsednik je zaključio i da više nema reči o dijalogu.

Prema Vučićevim rečima, nastupila je potpuna promena situacije na Zapadnom Balkanu, u Srbiji i posebno na Kosmetu , gde zemlje Kvinte (SAD, Italija, Francuska, Velika Britanija i Nemačka) podržavaju Prištinu, pri čemu su Amerikanci najmanje bahati.

– Priština je sada donela odluku o zabrani srpskih ličnih karata na ulasku u pokrajinu, i drugu o zabrani naših registarskih tablica što ima samo jedan cilj, a to je da potpuno proteraju Srbe sa severa – rekao je Vučić i dodao da naš narod na Kosmetu više nije spreman da trpi upade prištinskih specijalaca.

On je najavio da Srbija vojne akcije neće da preduzima, ali i da neće dopustiti novu “Oluju” i “Bljesak”.

– I samo da kažem, imamo i petu zemlju (u poslednjih mesec dana) koja je povukla priznanje Kosova, i čekam da krenu da se učlane u međunarodne organizacije i institucije, pa da im to pokažemo – rekao je Vučić, a nakon nekoliko sati stigla je vest da je Priština odustala od zahteva za prijem u Interpol, kako ne bi doživela novi fijasko.

Više o ovoj temi čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”