Čitajte u “Vestima”: Kurti sprema osvetu

0

Priština je odložila za mesec dana primenu odluke po kojoj namerava da oduzima srpske registarske tablice i lične karte i zameni ih svojim dokumentima, ali naš narod u pokrajini ne spava mirno.

Prištinski premijer Aljbin Kurti posle ovog poraza našao se na udaru opozicije, a osim zahteva za ostavkom, mogli su da se čuju samo jednoglasne poruke da kosovski Albanci ne smeju da stanu na pola puta i da moraju bolje da se pripreme i svoj sumanuti naum isteraju do kraja. Srpske Barikade na Severu Kosova su uklonjene, prištinske specijalne jedinice ROSU su ostale tamo gde su i bile, ali olakšanje niko ne oseća. Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže da građani strepe, jer Priština ugrožava mir.

Neprospavana noć

Proveli smo još jednu neprospavanu noć. Naizgled je sve normalno, ali se napetost oseća u vazduhu. Predsednik Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković čine sve da se sačuva mir, ali Priština mora da prestane sa provokativnim akcijama i slanjem naoružanih specijalaca. Nije reč samo o tablicama i ličnim kartama, to je samo kap koja je prelila čašu – kaže Simić. On ističe da godinama unazad srpski narod trpi torturu, posebno od dolaska Kurtija na vlast i da su ljudi spremni da zaštite sebe i porodice, jer žele mir, ali i život dostojan čoveka.

Više o ovoj temi čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”