Stravičan incident na internacionalnom turniru za dečake od osam do 15 godina u malom fudbalu u Sarajevu tokom kojeg su noževima i suzavcem napadnuta srpska deca i njihovi roditelji, a jedan od roditelja je i izboden, potresao je čitav region.

Do napada je došlo u hotelu Hils u sarajevskom naselju Ilidža, u kome su smešteni dečaci iz fudbalskog kluba Zvezdara i njihovi roditelji. Grupa od desetak huligana sa fantomkama na licima, noževima, bakljama i suzavcem je, kako priča jedan od roditelja, napala čoveka koji je držao zastavu tog kluba koji učestvuje na turniru.

Ćirilica razlog

Tokom turnira se desio još jedan incident tokom utakmice koju su igrali beogradski dečaci u sali hotela. Tada je, prema tvrdnjama očevidaca koji su postavili snimak na društvene mreže, grupa osmogodišnjih dečaka iz Splita, učesnika turnira, skandirala “Ubij Srbina”.

Organizatori su saopštili da je ta splitska dečja ekipa sankcionisana i ubuduće neće učestvovati na ovom takmičenju. Drama u kojoj je izboden Beograđanin, roditelj malog fudbalera, odigrala se, kako je objasnio jedan od prisutnih, kada su huligani ušli na vrata koja su stalno bila zaključana.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju “vesti” koje će se u ponedeljak 16. januara naći na kioscima.