Oni su mladi, lepi, ambiciozni. I iznad svega, oni su talentovani studenti najprestižnijih fakulteta u svetu koji dokazuju šta je srpska pamet, ali i kako se voli i pomaže otadžbina.

Organizacija srpskih studenata u inostranstvu (OSSI), svečanom sednicom u Skupštini Srbije proslavila je ovog vikenda 25 godina postojanja. Mia Brzaković (21), potpredsednik ove organizacije, ističe da OSSI trenutno deluje u 25 zemalja sveta, na gotovo svim kontinentima.

– Trenutno je širom sveta 5.000 studenata iz Srbije u čak 23 države. Nedavno smo formirali i naše najmlađe ogranke u Finskoj i Turskoj. Ali, veoma smo ponosni i na više od 100 projekata koje smo do sada uradili ne samo u umrežavanju naših akademaca širom planete, već i u pomoći otadžbini. Ponosni smo što smo protekle godine pomogli deci Doma za nezbrinutu decu u Beloj Crkvi, ali i zajedno sa Versko-dobrotvornim starateljstvom SPC prikupili slatkiše i igračke i posetili decu u tri doma za nezbrinutu decu u okviru Zvečanske. Ta akcija se nastavila jer smo sa prijateljima iz teatra “Ulica” u “Akademiji 28” realizovali predstavu za te mališane, a priključila su im se i deca iz popravnog doma – priča Brzakovićeva koja paralelno studira biomedicinsko inženjerstvo na Triniti koledžu u Dablinu, Irska, i mašinsko inženjerstvo u Beogradu…

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”.