FIFA i UEFA nisu pružile šansu “zbornoj komandi” da učestvuje na fudbalskom Svetskom prvenstvu, pa su desetine hiljada Rusa pohrlile u Katar s čvrstom odlukom da navijaju za “orlove”

Srpski fudbalski fanovi uzvratili su ljubav na stadionu tokom utakmice s Brazilom tako što su razvili ruske zastave i skandirali “Rusi i Srbi braća zauvek”. Odmah je reagovala ukrajinska fudbalska federacija sa zahtevom FIFA da kazni Srbiju zbog toga.

Međutim, svetska kuća fudbala odbila je ovaj zahtev uz obrazloženje da za kažnjavanjem nema razloga, jer ruske zastave ne predstavljaju zabranjene simbole, a skandiranje nije imalo diskriminatorski karakter i nije narušilo nijedno od pravila. Čak je dodato da slične akcije na nekoj od sledećih utakmica “orlova” takođe neće biti sankcionisane.

I oni Rusi koji su ostali kod kuće izabrali su srpsku reprezentaciju za svoju, pa se posle ovog incidenta s ukrajinskim zahtevom s još većim žarom spremaju da prate naredne mečeve našeg tima, a na društvenim mrežama se šale da će sledeća istraga FIFA biti na temu: odakle “orlovima” novih 147 miliona navijača.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju “Vesti” koje će se u ponedeljak 28. novembra naći na kioscima.