Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je jubilarni 10. sajam naoružanja i vojne opreme Partner 2021, najveću i najznačajniju manifestaciju te vrste u Jugoistočnoj Evropi. Na 25.000 kvadratnih metara izložbenog prostora predstavila su se ukupno 132 izlagača, među kojima i 36 kompanija iz 16 država sveta, uključujući i one najveće poput Erbasa, ruskog Rosoboroneksporta i Norinka iz Kine.

Ovogodišnji sajam uveliko je premašio sve prethodne u broju novopredstavljenih borbenih sredstava, ali i po njihovoj raznorodnosti i složenosti. Samo iz razvoja Vojno-tehničkog instituta i odbrambene industrije Srbije prikazano je 70 novih sredstava naoružanja i vojne opreme, a hit je bilo borbeno vozilo “lazanski” koje je predsednik Vučić svečano predstavio javnosti, ali i velikom broju vojnih izaslanika, kao i učesnika obeležavanja 60 godina Pokreta nesvrstanih koji se održava u Beogradu.

Reporteri “Vesti” detaljno su “pročešljali” hale sajma i uverili se da srpska namenska industrija radi punom parom. Među skrivenim draguljima koji su prvi put predstavljeni javnosti je novi tip gusenice za tenk M-84 koji je u potpunosti ruku delo naših majstora i inženjera iz Zastava kovačnice…

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”.