Muk u Zvorniku i Republici Srpskoj. U gradu na Drini u petak je bio Dan žalosti zbog pogibije dve žene u nezapamćenoj tragediji koja se desila u Ovčar Banji. Ljubica Mijatović i Milena Erić, obe iz okoline Zvornika, nastradale su u jezivoj nesreći koja se dogodila juče kod Ovčar Banje, kad je pao pešački viseći most. Nesreća se dogodila u jutarnjim časovima, dok je grupa turista iz Republike Srpske prelazila most da bi došla do isposnice Svetog Save u blizini Ovčar Banje.

Strahovalo se nekoliko sati da će tragedija biti veća za još jednu preminulu osobu, ali se posle prvih informacija sa terena da se traga i za trećom nestalom osobom, ipak na kraju zaključilo, posle detaljnog prebrojavanja putnika, da niko nije ostao u vodi osim dve žene koje su se utopile.

Dve nesrećne žene koje su stradale u Ovčar Banji, Ljubica i Milena, imale su užasne sudbine, a utehu su posle svih nesreća koje su ih snašle tokom života našle u veri i pokloničkim putovanjima u srpske manastire i svetinje. I jedna i druga su se u naselje Čelopek kod Zvornika doselile tokom ratnog vihora u Bosni i Hercegovini, kad su bile primorane da sa porodicama napuste svoja ognjišta.

Više o ovoj temi čitajte u vikend izdanju “Vesti”