Veliki broj posetilaca i zadovoljni izlagači najbolja su potvrda je da je Prvi međunarodni sajam vina održan od 1. do 4. septembra u Beogradu, bio uspešan. Ni organizatori ove četvorodnevne manifestacije nisu krili oduševljenje. Svi se nadaju da će se u ovom formatu sajam ponoviti.

– U vrlo kratkom roku, od samog predloga, uz pomoć države Srbije, koja je to finansijski pomogla, ali i imala najveću ulogu u svemu, uspeli smo da organizujemo jedan ovakav događaj na kom se predstavilo 352 izlagača iz 22 zemlje – kazao je za “Vesti” sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju i prehrambenu industriju Privredne komore Srbije (PKS) Aleksandar Bogunović.

Naglašava da je značaj Vinske vizije Otvorenog Balkana utoliko veći, jer u regionu Jugoistočne Evrope nikada ništa slično nismo imali prilike da vidimo.

– Imali smo odabrane vinarije i velike proizvođače vina iz raznih zemalja sveta, ali je fokus bio na regionu i upravo je to bila i ideja ove manifestacije, da se predstavi naš region – kazao je Bogunović.

Više o ovoj temi čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”