Posle pisanja “Vesti” o dokumentarnom filmu slovenačkog režisera Mirana Županiča “Sarajevo safari” u kome se tvrdi da su bogati stranci, uz logistiku Vojske Jugoslavije i Vojske Republike Srpske, odlazili na sarajevsko ratište da bi iz zabave ubijali civile, ne prestaju da stižu reakcije iz Republike Srpske.

Brojni zvaničnici i nevladine organizacije traže zabranu filma, ali i reakciju republičkog tužilaštva.

Predsednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić kaže ironično za “Vesti” da ga ne bi iznenadilo da se uskoro pojavi dokumentarni film u kome će se tvrditi i da su se na strani Srba u poslednjem ratu borila čudovišta iz “Osmog putnika” i “Predatora”.

– Ne bi me iznenadilo da pronađu i svedoke koji će tvrditi da su Srbi angažovali i bića sa drugih planeta kao neko superoružje za ubijanje Muslimana. Nažalost, mašta za satanizaciju svega što je srpsko je neisrcpna inspiracija. U ovakvoj BiH suživot i pomirenje su definitivno imaginarna stvar kao i tema filma o safariju – lovu na ljude – kaže Ostojić i dodaje da je jedina istina da su u Sarajevo kao “lovci” dolazili iz islamskih zemalja, a na “safari” – vojnici NATO.

Boračka organizacija opštine Pale pozvala je institucije i nadležne organe RS da traže “sudsku zabranu prikazivanja navedenog filma”.

“Za sve mora da postoji granica, pa tako i za monstruozne konstrukcije bolesno ambicioznih pojedinaca koji bi da stiču popularnost preko naše krvi”, poručili su iz Boračke organizacije Pale.

Više o ovoj temi čitajte u vikend izdanju “Vesti”